Blogul meu în era post-pandemică. Mesaj pentru cititori

Dragii mei,

Îmi pare rau că am dispărut în ceață, timp de un an și jumătate (ceea ce nu a fost prea frumos din partea mea). Vreau să îmi cer scuze față de aceia dintre voi care ați așteptat, în tot acest timp, să apară un nou articol. Am crezut că avea să fie o pauză scurtă, în perioada când am avut COVID, anul trecut, dar ea s-a tot lungit, pe fondul oboselii cronice de după boală, iar adaptarea la viața de după pandemie s-a dovedit a fi mai haotică și cu mai multe provocări decât mă așteptam (dar și cu mai puțin timp liber și mai puține oportunități pentru introspecție). Nu am mai reușit să scriu, din păcate, dar nu am uitat nici de blog, nici de voi, cititorii mei. Și, măcar, în tot acest timp, am mai făcut și câteva călătorii, așa că am lucruri noi să vă povestesc. Iar acum sunt pregătită să revin în forță pe meleagurile blogosferei.

Această revenire va aduce cu sine și o schimbare importantă: intenționez să alternez mai des destinațiile despre care scriu. De la un punct încolo, devine obositor să scriu, timp de luni de zile, despre un singur loc (și nici nu e prea stimulant intelectual). Nu voi renunța la abordarea de până acum și voi continua să îmi descriu fiecare călătorie ca pe un serial documentar cu mai multe episoade, dar, de acum înainte, voi lucra la mai multe „seriale” în paralel. Practic, după câteva articole dedicate unei țări/călătorii, vor urma alte câteva, dedicate altei țări/călătorii, și tot așa, prin rotație. Cred că va fi mai incitant și pentru mine să scriu despre subiecte mai diverse, dar și pentru voi să citiți despre destinații mai multe și mai variate. Cei care sunt interesați vor putea urmări, ca și până acum, parcursul fiecărei călătorii, accesând pagina „Călătorii” din meniul din antetul blog-ului, dar și meniul „Categorii” din josul fiecărei pagini.

Printre destinațiile în care aș vrea să ne plimbăm, în următoarele luni, se numără Italia, SUA, Israel, Grecia (în continuare), dar și litoralul românesc, cu cetățile lui antice, Histria, Tomis și Callatis (pentru că sunt multe locuri minunate de vizitat și pe la noi, nu doar în străinătate). Momentan, lucrez la primul articol dintr-o serie dedicată Italiei, despre Bologna, orașul porticurilor de cărămidă roșie, și sper să îl termin și să îl postez cât mai curând. Nu vă temeți, nu voi abandona serialul despre excursia din Grecia; voi reveni la el, după câteva opriri prin alte țări/continente.

Să ne revedem cu bine!

În imagine: portul turistic din Mangalia (o amintire din cea mai recentă călătorie).

Lasă un comentariu